A kelbimbót megtisztítjuk, és a külső leveleket eltávolítjuk. A nagyobb kelbimbókat félbevágjuk vagy negyedeljük. A megmosott almát a magház eltávolítása után hámozatlanul vékony cikkekre daraboljuk.
2
2 lépés
Serpenyőben felhevítjük a vajat az olívaolajjal együtt. Rádobjuk a kelbimbót és az almát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, és puhára pároljuk kb. 8 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és melegen tartjuk.
3
3 lépés
A bacont zsiradék nélkül ropogósra pirítjuk. A bagettet konyhai kenyérpirítóban vagy felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felkockázzuk. Végül az almás kelbimbót tálban összeforgatjuk a baconnel és a bagettel. Tetszés szerint gránátalmamagokkal díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
45 dkg
kelbimbó
1 db
alma
1 db
gránátalma
5 szelet
Karát füstölt bacon
30 g
Sissy teavaj
1 ek
San Fabio olívaolaj
4 szelet
bagett
ízlés szerint
só
Előkészítés
1
1 lépés
A kelbimbót megtisztítjuk, és a külső leveleket eltávolítjuk. A nagyobb kelbimbókat félbevágjuk vagy negyedeljük. A megmosott almát a magház eltávolítása után hámozatlanul vékony cikkekre daraboljuk.
2
2 lépés
Serpenyőben felhevítjük a vajat az olívaolajjal együtt. Rádobjuk a kelbimbót és az almát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, és puhára pároljuk kb. 8 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és melegen tartjuk.
3
3 lépés
A bacont zsiradék nélkül ropogósra pirítjuk. A bagettet konyhai kenyérpirítóban vagy felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felkockázzuk. Végül az almás kelbimbót tálban összeforgatjuk a baconnel és a bagettel. Tetszés szerint gránátalmamagokkal díszítve tálaljuk.