Almás kelbimbósaláta


Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 45 dkg
    kelbimbó
  • 1 db
    alma
  • 1 db
    gránátalma
  • 5 szelet
    Karát füstölt bacon
  • 30 g
    Sissy teavaj
  • 1 ek
    San Fabio olívaolaj
  • 4 szelet
    bagett
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A kelbimbót megtisztítjuk, és a külső leveleket eltávolítjuk. A nagyobb kelbimbókat félbevágjuk vagy negyedeljük. A megmosott almát a magház eltávolítása után hámozatlanul vékony cikkekre daraboljuk.
  2. 2 lépés
    Serpenyőben felhevítjük a vajat az olívaolajjal együtt. Rádobjuk a kelbimbót és az almát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, és puhára pároljuk kb. 8 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és melegen tartjuk.
  3. 3 lépés
    A bacont zsiradék nélkül ropogósra pirítjuk. A bagettet konyhai kenyérpirítóban vagy felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felkockázzuk. Végül az almás kelbimbót tálban összeforgatjuk a baconnel és a bagettel. Tetszés szerint gránátalmamagokkal díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek