Rántott húsos szendvics


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rántott hús
  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese karaj
  • 3 darab
    PENNY tojás
  • 100 gramm
    PENNY finomliszt
  • 200 gramm
    PENNY zsemlemorzsa
  • 1 liter
    PENNY étolaj

Kovászos uborkás remulád
  • 100 gramm
    Czifra majonézes torma
  • 100 gramm
    Zöldségeskert kovászos uborka
  • 2 csipet
    PENNY TO GO friss petrezselyem
  • 2 csipet
    Friss újhagyma zöldje
  • 2 csipet
    Friss kapor
  • 2 darab
    Főtt kemény tojás

Szendvicshez
  • 4 darab
    Császárzsemle
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 1 kisebb fej
    Fejes saláta
  • 100 gramm
    Sissy szeletelt füstölt trappista sajt
  • 1 darab
    Zöldségeskert kovászos uborka vékonyan felszeletelve

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Rántott hús

    A húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, felszeleteljük és enyhén klopfoljuk.
  2. 2 lépés
    Sózzuk és borsozzuk, majd bécsi bundában panírozzuk és bő olajban kisütjük.
  3. 3 lépés

    Kovászos uborka remulád

    A 12 pedig főzött, kihűtött keménytojást és a kovászos uborkát apró kockára vágjuk.
  4. 4 lépés
    Bekeverjük a majonézzel és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, újhagyma zöldet és kaprot.
  5. 5 lépés
    Hűtőben tároljuk.
  6. 6 lépés

    Szendvics

    A zsemle vágott felét kontakt grillen megpirítjuk, a felső felére teszünk egy szelet sajtot, hogy ráolvadjon.
  7. 7 lépés
    Alsó felét megkenjük a remulád mártással.
  8. 8 lépés
    Egy szelet salátára 4 vékony szelet kovászos uborkát teszünk, majd a rántott húst.
  9. 9 lépés
    A húsra rakunk még egy réteg remulád mártást és 2 szelet paradicsomot.
  10. 10 lépés
    Az olvasztott sajtos zsemle tetővel zárjuk le a szendvicset.