Rántott csirkecomb céklás-almás-tökmagos salátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rántott csirkecomb bécsi panírban
  • 4 darab
    Kedvenc Hentese csirkecomb
  • ízlés szerint
    Só, őrölt fekete bors
  • 1 liter
    PENNY étolaj
  • 100 gramm
    PENNY finomliszt
  • 4 darab
    Tojás
  • 200 gramm
    PENNY zsemlemorzsa

Céklás-almás-tökmagos saláta
  • 1 kg
    Cékla
  • 0.5 kg
    Red Chief alma
  • 200 gramm
    Wellgood tökmag
  • 1 fej
    Lilahagyma
  • 200 gramm
    Czifra majonéz
  • 100 gramm
    Sissy tejföl
  • 1 teáskanál
    Czifra mustár
  • 1 evőkanál
    Porcukor
  • 1 evőkanál
    PENNY almaecet
  • 2 csipet
    PENNY fokhagymapor
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem
  • 1 darab
    MyBio citrom
  • 3 csipet
    PENNY szárított kapor (vagy friss)

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Céklás-almás-tökmagos saláta

    A céklákat megmossuk és a sütőbe tesszük, 200C fok légkeverésen mérettől függően, 35-45 percre. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és lereszeljük.
  2. 2 lépés
    A tökmagot száraz serpenyőben pár csepp olajjal és csipet sóval megpirítjuk, majd félretesszük kihűlni.
  3. 3 lépés
    Az almát lereszeljük és összeforgatjuk az almaecettel.
  4. 4 lépés
    A lilahagymát apróra, a petrezselymet finomra vágjuk.
  5. 5 lépés
    A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, cukorral, citrom reszelt héjával és levével.
  6. 6 lépés
    A saláta előkészített elemeit keverőtálban összeforgatjuk. 
  7. 7 lépés

    Rántott csirkecomb

    A csirkecombokat kifilézzük. A csontot, bőrt és leeső részeket félretesszük. 
  8. 8 lépés
    A filé két oldalát sózzuk és borsozzuk.
  9. 9 lépés
    A húsokat klasszikus bécsi panírba forgatjuk és 170C fokos olajban aranybarna színig sütjük.