Rakott kelkáposzta

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel

Allergének: tej 
Tápanyagtartalom (1 szelet):  Energia (kcal): 261 Fehérje (g): 16   Szénhidrát (g): 12 Zsír (g): 16

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 kg
kelkáposzta
50 dkg
sertés darálthús
2 evőkanál
napraforgó étolaj
10 dkg
rizs
1 dl
tejföl
1 közepes fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csipetnyi
őrölt bors
1 csipetnyi
köménymag
1 csipetnyi
majoranna
1 csipetnyi

Előkészítés

1
A megtisztított, megmosott kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Sóval, köménymaggal, majorannával ízesített, meleg, sós vízben majdnem puhára főzzük. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a tisztított, apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, majd ízesítve sóval, borssal, kömény maggal, zúzott fokhagymával jól összepirítjuk és kevés melegvizet ráöntve fedő alatt puhára pároljuk. Közben megpároljuk a rizst. A leszűrt kelkáposzta felét elterítjük az olajjal vékonyan kikent tepsiben, rásimítjuk a rizst, erre kerül a hús és végül beterítjük a maradék kelkáposztával. Tetejét tejföllel meglocsolva, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük. Kockára vágva tálaljuk.