Rakott burgonya gratin - rukkola salátával és buggyantott tojással


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
220 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rakott burgonya
  • 1 kg
    Sárga burgonya
  • 200 gramm
    Karát szeletelt bacon
  • 100 gramm
    Karát szeletelt gyulai kolbász
  • 1 evőkanál
    Szalonna zsír
  • 200 gramm
    San Fabio reszelt mozzarella
  • 100 gramm
    San Fabio grana padano

Tejfölös gratin mártás
  • 800 gramm
    Sissy tejföl (20%)
  • 200 ml
    Sissy habtejszín (30%)
  • 5 darab
    Tojássárgája
  • 100 gramm
    Grana padano sajt
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    PENNY Fokhagymapor

Citrusos rukkola saláta buggyantott tojással
  • 60 gramm
    PENNY TO GO rukkola
  • 30 gramm
    PENNY TO GO petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál
    Czifra mustár
  • 1 evőkanál
    PENNY méz
  • 1 csipet
    Szárított petrezselyem
  • 1 dl
    San Fabio olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 darab
    MyBio citrom leve és héja
  • 10 darab
    PENNY tojás
  • 2 evőkanál
    PENNY ételecet
  • 2 csipet

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Rakottkrumpli

    A burgonyát alaposan megmossuk majd vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. 2 lépés
    Szalonnazsírral kikent üvegtálba rétegezünk először a burgonyából, hogy egymást fedje, megkenjük a gratin mártással, majd rakunk egy réteg szalonnát, ezt követően a következő burgonya rétegre kolbászt.
  3. 3 lépés
    A rétegezést folytatjuk, majd az utolsó réteg burgonyát alaposan megkenjük a gratin mártással és két órát sütjük 130C-on alsó felső sütésen.
  4. 4 lépés
    Megszórjuk a mozzarella és grana padano sajttal és még 1 órát sütjük.
  5. 5 lépés

    Tejfölös gratin mártás

    Minden összetevőt keverő tálba teszünk és alaposan összekeverjük.
  6. 6 lépés

    Citrusos rukkola saláta

    A vinaigrettet kikeverjük és 1 evőkanálnyit összeforgatunk a salátával.
  7. 7 lépés

    Buggyantott tojás

    Gyöngyözve forró vízbe mártjuk a merőkanalunk vagy örvényt keverünk a vízbe. 
  8. 8 lépés
    A kanálba ütjük a tojást, amit 1,5-2 percig főzünk, majd kivesszük és lecsepegtetjük.