Rakott burgonya gratin - rukkola salátával és buggyantott tojással


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
220 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rakott burgonya
1 kg
Sárga burgonya
200 gramm
Karát szeletelt bacon
100 gramm
Karát szeletelt gyulai kolbász
1 evőkanál
Szalonna zsír
200 gramm
San Fabio reszelt mozzarella
100 gramm
San Fabio grana padano

Tejfölös gratin mártás
800 gramm
Sissy tejföl (20%)
200 ml
Sissy habtejszín (30%)
5 darab
Tojássárgája
100 gramm
Grana padano sajt
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
PENNY Fokhagymapor

Citrusos rukkola saláta buggyantott tojással
60 gramm
PENNY TO GO rukkola
30 gramm
PENNY TO GO petrezselyemzöld
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY méz
1 csipet
Szárított petrezselyem
1 dl
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors
1 darab
MyBio citrom leve és héja
10 darab
PENNY tojás
2 evőkanál
PENNY ételecet
2 csipet

Előkészítés

1
1

Rakottkrumpli

A burgonyát alaposan megmossuk majd vékony szeletekre gyaluljuk.
2
2
Szalonnazsírral kikent üvegtálba rétegezünk először a burgonyából, hogy egymást fedje, megkenjük a gratin mártással, majd rakunk egy réteg szalonnát, ezt követően a következő burgonya rétegre kolbászt.
3
3
A rétegezést folytatjuk, majd az utolsó réteg burgonyát alaposan megkenjük a gratin mártással és két órát sütjük 130C-on alsó felső sütésen.
4
4
Megszórjuk a mozzarella és grana padano sajttal és még 1 órát sütjük.
5
5

Tejfölös gratin mártás

Minden összetevőt keverő tálba teszünk és alaposan összekeverjük.
6
6

Citrusos rukkola saláta

A vinaigrettet kikeverjük és 1 evőkanálnyit összeforgatunk a salátával.
7
7

Buggyantott tojás

Gyöngyözve forró vízbe mártjuk a merőkanalunk vagy örvényt keverünk a vízbe. 
8
8
A kanálba ütjük a tojást, amit 1,5-2 percig főzünk, majd kivesszük és lecsepegtetjük.