
Rakott brokkolis karaj
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
95 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
50 dekagramm
Burgonya
50 dekagramm
Zöldségeskert mirelit brokkoli
50 dekagramm
Kedvenc Hentese szeletelt karaj
3 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors, szerecsendió
3 evőkanál
PENNY finomliszt
20 dekagramm
Sissy trappista sajt
6 dl
Sissy tej
edény kikenéséhez
Sissy vaj
Előkészítés
1
A burgonyát meghámozzuk és kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk és az alját végigrakjuk a burgonyaszeletekkel.
2
A csont nélküli karaj szeleteket megsózzuk, borsozzuk és vékonyan megfűszerezzük szerecsendióval és a krumplira rakjuk.
3
A húsokra kerül a rózsákra szedett, megmosott brokkoli és ezeket megszórjuk 3 gerezd felszeletelt fokhagymával és egy kevés sóval.
4
Végül pedig 5 dkg sajtot a zöldségekre reszelünk. A többiből pedig egy kis mártást készítünk.
5
3 ek. lisztet 6 dl tejjel simára keverünk, egy csipet sóval megszórjuk, két reszelésnyi szerecsendiót adunk hozzá ízesítésként és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük.
6
Mielőtt lehúznánk a tűzről a mártást, 15 dkg reszelt sajtot hozzákeverünk. Ezzel a mártással meglocsoljuk az előkészített ételt.
7
Kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük az étel, melegen tálaljuk!