Pöfeteg keksz
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
350 gramm
PENNY finomliszt
200 gramm
Mrs Baker holland kakaópor
197 gramm
Porcukor
150 gramm
PENNY nádcukor
1 késhegynyi
Só
1 tasak
PENNY sütőpor
4 db
Tojás
150 gramm
Sissy vaj
149 gramm
Choco'la étcsokoládé
100 gramm
Porcukor forgatáshoz
Előkészítés
1
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, apró kockákra darabolt étcsokoládét, sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.
2
Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
3
Majd a tésztát lefedjük, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
4
Az idő letelte után kivesszük a hűtőből, és dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket porcukorban megforgatunk, és így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Helyezzük őket távol egymástól, nehogy összesüljenek.
5
200˙C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.