Pisztáciás-szalonnás tészta


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • ízlés szerint
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 20 dkg
    Dárdás császárszalonna
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 20 dkg
    Salty pisztácia
  • 1.5 dl
    Sissy főzőtejszín
  • 25 dkg
    PENNY penny tészta

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. 2 lépés
    A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy pár szemet félreteszünk, a többit pedig ledaráljuk.
  3. 3 lépés
    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott császárszalonnát, és elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítjuk szép pirosra.
  4. 4 lépés
    Ezután megszórjuk az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint megborsozzuk, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
  5. 5 lépés
    A metélt tésztát (vagy pappardellét) enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük a főzővízből, kicsit lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és alaposan összeforgatjuk.
  6. 6 lépés
    Az elkészült tésztát tányérra halmozzuk, megszórjuk a félretett pisztáciával és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.