Piskótatekercs


Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
Tipp: Kristálycukor helyett használjunk eritritet, illetve light baracklekvárt, így csökkenthetjük a piskótatekercs energiatartalmát.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 6 darab
    tojás
  • 15 dkg
    kristálycukor
  • 15 dkg
    finomliszt
  • 20 dkg
    baracklekvár

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A megmosott tojásokat szétválasztjuk, előkészítjük a sütőformát, előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. A félig habbá vert tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra kevert tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot és az átszitált lisztet, majd a piskótamasszát kb. másfél cm vastagságban a tepsibe helyezett sütőpapírra halmozzuk.
  2. 2 lépés
    Sütés után közvetlenül tiszta konyharuhával felcsavarjuk. 
  3. 3 lépés
    Kihűlés után baracklekvárral megkenjük és újra szorosan feltekerve, szeletelve tálaljuk. Tetejét porcukorral meghintjük.

Hasonló receptek