Petrezselymes spárgás borsófőzelék többféle feltéttel kombinálva


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf
  • Vegán receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Főzelék
  • 500 gramm
    Zöldségeskert zsenge zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 csokor
    Zöld spárga
  • 2 liter
    Zöldség alaplé
  • 1 szál
    Póréhagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 darab
    MyBio citrom
  • 1 csokor
    Friss petrezselyen
  • ízlés szerint
    Só, bors

Feltétek: Rántott tojás/ füstölt lazac/ pirított virsli
  • 200 gramm
    Dárdás sertésvirsli
  • 1 doboz
    PENNY tojás
  • 100 gramm
    PENNY finomliszt
  • 100 gramm
    PENNY panírmorzsa
  • 1 csomag
    Gran Mare lazacfilé (gyorsfagyasztott)

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Petrezselymes spárgás borsófőzelék

    A zöldségeket alaposan megmossuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A spárga alsó harmadát- a fás részeket- levágjuk és az alaplébe főzzük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A póréhagyma végét és a petrezselyem levélből 1 maréknyit félreteszünk a tálaláshoz.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagymát finomra vágjuk, a spárgát felszeleteljük, majd forró fazékban olívaolajon megdinszteljük a hagymát.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a spárgát és 2 dl alaplevet, majd körülbelül 5 percet pároljuk.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Beleöntjük a borsót, amit szintén 2dl alaplével 5 percig párolunk. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük a maradék alaplével.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Felforraljuk, majd forrás után kihűtjük. A borsós spárga egyharmadát leturmixoljuk a petrezselyem levéllel, a citrom héjával és levével együtt.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Önmagában visszasűrítjük a főzeléket, tálalás előtt felmelegítjük.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálalásnál meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk a friss petrezselyem levelekkel és a finomra aprított póréhagyma szárral, majd ízlés szerinti feltétet választunk.
  10. accessibility.recipes.cookingstep

    Rántott tojás

    A főzelékünk önmagában vegán fogás. 

    A tojásokból 8db-ot sós vízben 5percet főzzük, majd alaposan kihűtjük, megpucoljuk, leszárítjuk. Ezt követően bepanírozzuk és a tojásokat bő olajban kisütjük, így vegetáriánus fogást kapunk.

  11. accessibility.recipes.cookingstep

    Lazac

    Ha a sült lazac szeleteket szépen ráhajtogatjuk, halas vegetáriánus (peszketáriánus) fogást kapunk.

    A lazacszeleteket forró serpenyőben, olajon vagy vajon oldalanként 1-1,5 percig süssük.

  12. accessibility.recipes.cookingstep

    Sült virsli

    Ha pedig hússal és klasszikus módon ennénk, a virslit irdaljuk be és serpenyőben olívaolajon pirísuk meg.