Pásztortarhonya

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel
 A sertéshús helyett használhatunk csirke- vagy pulykahúst is. Friss salátával fogyasszuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

30 dkg
Aranykosár 8 tojásos tarhonya
30 dkg
Kedvenc Hentesétől sertés comb
10 dkg
Dárdás lángolt kolbász
40 dkg
burgonya
1 fej
vöröshagyma
1 csipet
Mr. Spice őrölt feketebors
1 evőkanál
Czifra csemege fűszerpaprika
2 evőkanál
Líra napraforgó étolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 kanál

Előkészítés

1
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzátesszük a kockára vágott sertéshúst és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Ha a húst majdnem puhára pároltuk, hozzátesszük az olajon átpirított tarhonyát, a megtisztított, apróra vágott burgonyát, a karikára vágott kolbászt és felöntjük 6 dl vízzel. A vizet szükség szerint pótolhatjuk. Ha minden megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon.