
Paradicsomos spagetti
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 gramm
Aranykosát spagetti tészta
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
3 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
50 gramm
San Fabio passzírozott paradicsom
150 ml
Főzővíz a tészta levéből
1 evőkanál
PENNY Kristálycukor
ízlés szerint
Só, bors
0.5 csokor
Friss bazsalikom
125 gramm
San Fabio Grana padano sajt
Előkészítés
1
A hagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
2
Közben a spagettit bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de megtartunk a főzővízből.
3
A hagymás alapba kanalazzuk a paradicsompürét, amit a tészta főzővizéből ízlés szerint higítunk.
Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.
4
A bazsalikomot vékony szálakra szeljük, a mártásba dobjuk, végül a parmezán kb. felét is belereszeljük, és elkeverjük.
5
A tésztát olajozás nélkül keverjük a mártásba, hogy könnyebben megtapadjon rajta a szósz, majd tányérba szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és bazsalikommal díszítjük.