Paradicsomos rizottó


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

13 dkg
San Fabio aszalt paradicsom
8 dkg
Vöröshagyma
4 gerezd
Fokhagyma
4 evőkanál
San Fabio olívaolaj
250 gramm
Arborio rizs
200 ml
Fehérbor
200 gramm
Koktélparadicsom
300 ml
San Fabio passata
2 darab
PENNY leveskocka
1 evőkanál
San Fabio mascarpone
ízlés szerint
PENNY bazsalikom (friss is lehet)
40 gramm
San Fabio grana padano

Előkészítés

1
A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon.
2
Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla.
3
Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc).
4
Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.

Hasonló receptek