Paradicsomos húsgombóc

Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

30 dkg
Darált sertéshús
8 dkg
rizs
2
fej vöröshagyma
1
tojás
0.5 dl
Líra napraforgó étolaj
5 dkg
Penny búzaliszt
Mr. Spice őrölt bors
ízlés szerint só
2 db
zöldpaprika
16 dkg
paradicsompüré
6 dkg
Penny kristálycukor
fél zellergumó

Előkészítés

1
A darált húst jól összekeverjük a félig főtt kihűlt rizzsel, hozzáadunk egy egész tojást, és egy fej apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük sóval, borssal. Az így elkészült húsmasszát vízben puhára főzzük, és félretesszük.
2
A főzővizet felhasználva elkészítjük a paradicsommártást: egy fej megtisztított vöröshagymát, a zöldpaprikát és a fél zellergumót elkezdjük főzni, közben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, ehhez adjuk hozzá a paradicsompüré felét, a tűzről lehúzva csomómentesre keverjük a vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral hozzáadjuk a maradék paradicsompürét, hogy kellemes ízű mártást kapjunk, és kiforraljuk.
3
A mártásba beletesszük a húsgombócokat, majd fél adag főtt burgonyával tálaljuk.
4
Tipp: A rosttartalom növelése érdekében a húsgombócot dúsíthatjuk 1,5 ek. zabkorpával.