Paprikás krumpli

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
20 dkg
Karát Csabai szárazkolbász
1 dl
Happy napraforgó étolaj
1 kiskanál
Czifra őrölt paprika
1 nagy csipet
1 csipet
Mr. Spice feketebors
1.5 l
víz

Előkészítés

1
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, majd a lángot alacsony fokozatra vesszük. Meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, krumplit és a kolbászt. Elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy pont ellepje, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük. Ha a végeredmény nem elég sűrű, néhány krumplit szétnyomkodunk egy villával, majd nagy lángon elfőzzük a levét, sűrítjük.