Palacsinta zöldséges rántottával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta
250 gramm
PENNY Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
200 ml
Sissy tej
ízlés szerint
Só, bors
250 ml
Kékforrás szénsavas ásványvíz
4 darab
Tojás
sütéshez
Kókuszzsír
1 csokor
Friss petrezselyem

Rántotta
0.5 fej
Lilahagyma
1 fej
Zöld kaliforniai paprika
2 fej
Kápia paprika
2 teáskanál
Kókuszolaj
6 darab
Tojás
ízlés szerint
Só, bors
40 gramm
Zöldségeskert bébispenót
125 gramm
San Fabio mozzarella

Tálalás
ízlés szerint
Só, bors
6 evőkanál
Sissy natúr joghurt

Előkészítés

1
A palacsintatésztához egy magasabb falú edénybe rakjuk a tönkölylisztet, sót, borsot, majd felöntjük a tejjel és a szódavízzel, és átturmixoljuk botmixerrel vagy eleve turmixban készítjük.
2
Mikor összekeveredtek a száraz és a nedves hozzávalók, beletépkedjük a petrezselymet, a snidlinget, és beleütjük a tojásokat is, majd jöhet egy újabb zúzás, hogy a zöldfűszerek is elkeveredjenek a tésztában, és szép zöld színe legyen a palacsinta alapjának.
3
Ezután egy serpenyőben 1 tk olajat hevítünk, és egy kisebb merőkanálnyi tésztát elosztunk benne. Amikor 1-2 perc után megsült az alja, egy spatulával megfordítjuk, és 0,5-1 percig sütjük a másik oldalát is, majd félrerakjuk a palacsintát, a serpenyőben pedig ugyanígy kisütjük a többi adag tésztát.
4
A rántottához a hagymát apróra, a kétféle paprikát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A kókuszolajon a lila hagymát üvegesre pirítjuk, majd mehetnek bele a paprikák is, amikkel további 3-5 percig pirítjuk a hagymát. Közben a tojásokat lazán felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre öntjük. Mehet bele a spenótlevél is, és klasszikus módon, kevergetve, pár perc alatt rántottát készítünk belőle.
5
A mozzarellát kisebb kockákra vágjuk, és a rántottához keverjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Kevés joghurttal, apróra vágott snidlinggel és borssal megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek