1. home
  2. Receptek
  3. Őszibarackos grillezett pulykasaslik oregánós burgonyapürével

Őszibarackos grillezett pulykasaslik oregánós burgonyapürével


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főétel
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 dkg
Kedvenc Hentese pulykamellfilé
6 darab
Őszibarack
ízlés szerint
Só, bors, oregano
0.5 dl
MYBio olívaolaj
70 dkg
Burgonya
4 dkg
Sissy teavaj
5 dl
Sissy tej

Előkészítés

1
A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk fel.
2
Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk.
3
A húskockákat és a barackdarabokat felváltva, vízbe áztatott bambusznyársakra húzzuk. Mindet megszórjuk egy kevés sóval, borssal és az oregánó lecsipkedett, felaprított leveleivel.
4
Meglocsoljuk a nyársakat az olívaolajjal, végül faszénparázs fölött, oldalanként 12-15 perc alatt, pirosra sütjük őket.
5
A körethez felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben puhára főzzük.
6
Aztán leszűrjük, még forrón áttörjük burgonyanyomóval, és beledolgozzuk a puha vajat, a tejet és a felaprított oregánót. Ezt kínáljuk a saslikok mellé. Oregánólevelekkel díszíthetjük.

Hasonló receptek