Olasz vega töltött padlizsán
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Húsmentes recept
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 db
Padlizsán
ízlés szerint
San Fabio extra szűz olivaolaj
2 db
Burgonya
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
San Fabio Grana padano sajt
1 csomag
San Fabio mozzarella
1 csokor
Friss petrezselyem
1 tasak
Friss rukkola
Marinara szószhoz
2 evőkanál
PENNY étolaj
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Friss bazsalikom
1 konzerv
My BIO pradaicsomszósz
Előkészítés
1
A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.
2
A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.
3
Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje.
4
10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a Grana dadano sajtto is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba.
5
Rátépkedjük rusztikusan a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.
Friss rukkolával tálaljuk.