Olasz parmezános csirke


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj
3 darab
Kedvenc Hentese csirkemell filé
2 gerezd
Fokhagyma
1 teáéskanál
Szárított oregánó
1 teáskanál
Szárított kakukkfű
5 evőkanál
San Fabio Grana Padano (reszelve)
5 evőkanál
PENNY zsemlemorzsa
250 gramm
San Fabio mozzarella
600 ml
San Fabio passzírozott paradicsom
1 darab
Tojás
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát. Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot.
2
Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk.
3
A megmosott csirkemelleket félbe vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk az így kapott vékonyabb szeleteket.
4
Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.
5
Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.
6
Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk.
7
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.

Hasonló receptek