Olasz parmezános csirke


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 evőkanál
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • 3 darab
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 teáéskanál
    Szárított oregánó
  • 1 teáskanál
    Szárított kakukkfű
  • 5 evőkanál
    San Fabio Grana Padano (reszelve)
  • 5 evőkanál
    PENNY zsemlemorzsa
  • 250 gramm
    San Fabio mozzarella
  • 600 ml
    San Fabio passzírozott paradicsom
  • 1 darab
    Tojás
  • ízlés szerint
    Só, bors

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát. Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot.
  2. 2 lépés
    Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk.
  3. 3 lépés
    A megmosott csirkemelleket félbe vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk az így kapott vékonyabb szeleteket.
  4. 4 lépés
    Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.
  5. 5 lépés
    Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.
  6. 6 lépés
    Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk.
  7. 7 lépés
    180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.