Olasz krumplis nachos


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 800 gramm
    Burgonya
  • 250 gramm
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 3 evőkanál
    myBIO extra szűz olívaolaj
  • 125 gramm
    Koktélparadicsom
  • 1 kisebb fej
    Lilahagyma
  • 2 teáskanál
    Oregánó
  • 20 gramm
    San Fabio grana padano sajt
  • 3 szelet
    San Fabio prosciutto sonka
  • 200 gramm
    San Fabio mozzarella
  • 2 evőkanál
    San Fabio zöld pesztó
  • 6 szem (ízlés szerint)
    PENNY olajbogyó
  • 1 kicsi csokor
    Friss bazsalikom

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. 2 lépés
    Egy kb. 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul.
  3. 3 lépés
    Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.
  4. 4 lépés
    Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk.
  5. 5 lépés
    A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson.
  6. 6 lépés
    Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul.
  7. 7 lépés
    Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.