
Nyári mustáros csirkenyárs tzatzikivel
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
500 gramm
Kedvenc Hentese csirkemell
Pác
2 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY étolaj
1 teáskanál
Só
1 teáskanál
Bors
1 teáskanál
Kurkuma
2 gerezd
Fokhagyma
1 teáskanál
Rozmaring
ízlés szerint
Citrom leve
Tzatziki
1 darab
Kígyóuborka
4 evőkanál
Milkéria görög joghurt
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só
Tálalás
ízlés szerint
Rizs, salátalevél
Előkészítés
1
A nyári mustáros csirkenyárshoz először elkészítjük a pácot. Ehhez a mustárt elkeverjük az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát, a préselt fokhagymát, a citrom héját és levét, az aprított rozmaringot.
2
A csirkemellet felkockázzuk és beleforgatjuk a pácba. (Érdemes kesztyűt húzni, mert a kurkuma megfogja a kezünket.)
3
Hurkapálcikára húzzuk a csirkekockákat, és 12 perc alatt megforgatva kevés olívaolajon serpenyőben készre sütjük.
4
A tzatzikihez a kígyóuborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük és kinyomkodjuk a nedvességet belőle, majd üvegedénybe tesszük.
5
Rákanalazzuk a görög joghurtot, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, megsózzuk, átkeverjük és hűtőben lehűtjük.
6
A csirkenyársat salátalevélen, a tzatzikivel és párolt rizzsel tálaljuk.