Medvehagyma leves sajtos rúddal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Leves
  • 2 csokor
    Friss medvehagyma
  • 3 darab
    Sárgaburgonya
  • 3
    Vöröshagyma
  • 2 liter
    Zöldség alaplé
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 250 ml
    Sissy habtejszín
  • 1 csomag
    PENNY TO GO bébispenót
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 csomag
    San Fabio prosciutto crudo
  • 1 csomag
    San Fabio grana padano
  • 2 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag
    PENNY dióbél

Sajtos rúd
  • 400 gramm
    PENNY búzaliszt
  • 250 gramm
    Sissy teavaj
  • 90 gramm
    Víz
  • 15 gramm
    PENNY ételecet
  • 15 gramm
  • 2 darab
    Tojás
  • 10 gramm
    PENNY fűszerpaprika
  • 200 gramm
    Milkéria reszelt trappista

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Medvehagyma krémleves

    Meleg lábasban habzó vajon megfuttatjuk a félfőre vágott vöröshagymát és burgonyát.
  2. 2 lépés
    Mikor megpirult, felöntjük a tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. 
  3. 3 lépés
    Mikor a burgonya puhára főtt, hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát (ebből egy nagy csipettel félre rakunk a tálaláshoz), egy percig főzzük. 
  4. 4 lépés
    Felöntjük a zöldség alaplével, majd turmixgépbe téve egyneműsítjük. 
  5. 5 lépés
    A sonka chips-hez a szeletelt sonkát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még egy sütőpapírral lefedjük és egy másik tepsivel préselve sütjük 180C fok előmelegített sütőben, légkeverésen 14 percig. Ha egyenletesen pirulva megsült, hagyjuk kihűlni.
  6. 6 lépés
    A levesbetéthez a  durvára vágott diót 1 teáskanálnyi olívaolajon egy csipet sóval serpenyőben megpirítjuk.
  7. 7 lépés
    Tálalásnál a leves tetejére pár csepp olíva olajat csorgatunk, megszórjuk a sült dióval és sajt forgáccsal, majd egy csipet friss felcsíkozott medvehagyma levéllel fejezzük be, mellé pedig sajtos rudat kínálunk.
  8. 8 lépés

    Sajtos rúd

    A lisztet, vajat, vizet és ecetet alaposan összegyúrjuk a konyhai robotgépben.
  9. 9 lépés
    Folpakba csomagoljuk a kész tésztát és hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. 
  10. 10 lépés
    Lisztes deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. 
  11. 11 lépés
    Megkenjük a fűszerpaprikával felvert tojással, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
  12. 12 lépés
    Zsírpapír alatt enyhén rányújtunk (így belemegy kicsit a sajt a tésztába és vágás után, ha fagyasztjuk sem pereg le róla), késsel vagy derelye vágóval formára vághatjuk (1x15cm).
  13. 13 lépés
    180C fok légkeverésen 10-12 perc alatt aranybarmára sütjük.