Gazpacho csípős kolbász chipsszel és fokhagymás fűszeres kenyérkockával


Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Gazpacho
  • 1 kg
    Érett paradicsom
  • 15 dkg
    Kígyóuborka (hámozva)
  • 10 dkg
    Vöröshagyma
  • 20 dkg
    Kaliforniai Zöldpaprika
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 10 dkg
    Szikkadt fehér kenyér
  • 4 dl
    San Fabio extra szűz olivaolaj
  • 1 dl
    San Fabio balzsamecet
  • 1 liter
    Zöldség alaplé
  • ízlés szerint
    Só, bors

Gazpacho levesbetét
  • 10 dkg
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 darab
    Sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab
    Piros kaliforniai paprika
  • 0.5 darab
    Kígyóuborka (hámozva, magozva)
  • 6 gramm
  • 2 gramm
    PENNY fekete bors
  • 0.5 darab
    Lime héja és leve
  • 0.5 darab
    Citrom héja és leve
  • 1 evőkanál
    San Fabio extra szűz olivaolaj

Kolbász chipsz
  • 20 dkg
    Karát szeletelt extra csípős kolbász

Fűszeres kenyér kocka
  • 250 gramm
    Szikkadt kenyér
  • 2 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 csipet
    Kakukkfű (friss vagy szárított)
  • 1 csipet
    PENNY rozmaring
  • ízlés szerint
    Só, bors

Tálalás
  • 1 csokor
    Friss bazsalikom
  • 1 evőkanál
    San Fbio extra szűz olivaolaj

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Gazpacho leves

    A leveshez megpucoljuk a hagymákat, meghámozzuk a kígyóuborkát és kimagozzuk a paprikát.
  2. 2 lépés
    A paradicsommal és szikkad kenyérrel együtt felkockázzuk.
  3. 3 lépés
    Turmixgépbe téve hozzáadjuk a balzsamecetet, extra szűz olíva olajat, zöldség alaplevet (vagy vizet), sót-borsot és egyneműsítjük.
  4. 4 lépés
    Hűtőben tároljuk, tálalás előtt elkeverjük.
  5. 5 lépés

    Levesbetét

    A levesbetéthez apró kockákra vágjuk az aszalt paradicsomot, színes paprikákat és a pucolt és kimagozott uborkát.
  6. 6 lépés
    Ezt bekeverjük olívaolajjal, sóval, borssal, valamint a citrusok reszelt héjával és kifacsart levével.
  7. 7 lépés

    Fűszeres kenyérkocka

    A kenyeret 0,5x0,5 centiméteres kockákra vágjuk.
  8. 8 lépés
    Konyhai aprítógépbe összeturmixoljuk az olívaolajat a fűszerekkel.
  9. 9 lépés
    Keverőtálban alaposan összeforgatjuk a kenyérkockákat a fűszeres olajjal.
  10. 10 lépés
    Előmelegített sütőben 180C fokon 8-10 percet sütjük úgy, hogy legalább 2 alkalommal átkeverjük a tepsin.
  11. 11 lépés
    Kihűlve dobozban tároljuk.
  12. 12 lépés

    Kolbász chipsz

    A szeletelt kolbászt zsírpapírral bélelt sütő tepsibe rakjuk, zsírpapírral lefedjük, majd még egy sütő tepsit teszünk rá.
  13. 13 lépés
    Préselve ropogósra sütjük 180C fokon 16 perc alatt.
  14. 14 lépés

    Tálalás

    A hideg levest tányérba merjük és egy nagy kanál levesbetétet tálalunk a közepére.
  15. 15 lépés
    Meglocsoljuk olívaolajjal és friss bazsalikom levéllel frissítjük és díszítjük.