Gazpacho csípős kolbász chipsszel és fokhagymás fűszeres kenyérkockával


Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Gazpacho
  • 1 kg
    Érett paradicsom
  • 15 dkg
    Kígyóuborka (hámozva)
  • 10 dkg
    Vöröshagyma
  • 20 dkg
    Kaliforniai Zöldpaprika
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 10 dkg
    Szikkadt fehér kenyér
  • 4 dl
    San Fabio extra szűz olivaolaj
  • 1 dl
    San Fabio balzsamecet
  • 1 liter
    Zöldség alaplé
  • ízlés szerint
    Só, bors

Gazpacho levesbetét
  • 10 dkg
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 darab
    Sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab
    Piros kaliforniai paprika
  • 0.5 darab
    Kígyóuborka (hámozva, magozva)
  • 6 gramm
  • 2 gramm
    PENNY fekete bors
  • 0.5 darab
    Lime héja és leve
  • 0.5 darab
    Citrom héja és leve
  • 1 evőkanál
    San Fabio extra szűz olivaolaj

Kolbász chipsz
  • 20 dkg
    Karát szeletelt extra csípős kolbász

Fűszeres kenyér kocka
  • 250 gramm
    Szikkadt kenyér
  • 2 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 csipet
    Kakukkfű (friss vagy szárított)
  • 1 csipet
    PENNY rozmaring
  • ízlés szerint
    Só, bors

Tálalás
  • 1 csokor
    Friss bazsalikom
  • 1 evőkanál
    San Fbio extra szűz olivaolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Gazpacho leves

    A leveshez megpucoljuk a hagymákat, meghámozzuk a kígyóuborkát és kimagozzuk a paprikát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A paradicsommal és szikkad kenyérrel együtt felkockázzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Turmixgépbe téve hozzáadjuk a balzsamecetet, extra szűz olíva olajat, zöldség alaplevet (vagy vizet), sót-borsot és egyneműsítjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Hűtőben tároljuk, tálalás előtt elkeverjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Levesbetét

    A levesbetéthez apró kockákra vágjuk az aszalt paradicsomot, színes paprikákat és a pucolt és kimagozott uborkát.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezt bekeverjük olívaolajjal, sóval, borssal, valamint a citrusok reszelt héjával és kifacsart levével.
  7. accessibility.recipes.cookingstep

    Fűszeres kenyérkocka

    A kenyeret 0,5x0,5 centiméteres kockákra vágjuk.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Konyhai aprítógépbe összeturmixoljuk az olívaolajat a fűszerekkel.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Keverőtálban alaposan összeforgatjuk a kenyérkockákat a fűszeres olajjal.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Előmelegített sütőben 180C fokon 8-10 percet sütjük úgy, hogy legalább 2 alkalommal átkeverjük a tepsin.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Kihűlve dobozban tároljuk.
  12. accessibility.recipes.cookingstep

    Kolbász chipsz

    A szeletelt kolbászt zsírpapírral bélelt sütő tepsibe rakjuk, zsírpapírral lefedjük, majd még egy sütő tepsit teszünk rá.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Préselve ropogósra sütjük 180C fokon 16 perc alatt.
  14. accessibility.recipes.cookingstep

    Tálalás

    A hideg levest tányérba merjük és egy nagy kanál levesbetétet tálalunk a közepére.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Meglocsoljuk olívaolajjal és friss bazsalikom levéllel frissítjük és díszítjük.