Fűszeres sült kacsaleves téli zöldségekkel és csigatésztával


Előkészítés
40 perc
Elkészítés teljes ideje
130 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Leves
  • 1 darab
    Egész kacsa
  • 1 evőkanál
    Mei Tai szójaszósz
  • 1 csomag
    Laska gomba
  • 1 csomag
    Leveszöldség
  • 1 csomag
    Csillagánizs
  • 1 csomag
    PENNY gyömbér
  • 1 csomag
    PENNY egész fahéj
  • 1 csomag
    PENNY szegfűszeg
  • 1 darab
    MyBio Citrom
  • 1 evőkanál
    PENNY almaecet
  • 1 evőkanál
    PENNY Nádcukor
  • 2 evőkanál
    San Fabio olivaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors

Tálalás
  • 1 csomag
    Aranykosár csigatészta
  • 1 doboz
    Retek csíra
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem
  • 1 darab
    Lime
  • 1 csokor
    Újhagyma
  • 1 csipet
    PENNY chilipehely

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A kacsa zsírzóját levágjuk és a kacsát szétbontjuk. A melleket félretesszük, a combokat, szárnyakat és farhátat zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. 2 lépés
    200C fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük légkeverés fokozaton.
  3. 3 lépés
    A leveszöldségeket megtisztítjuk, hámozzuk és daraboljuk. A laskagombát kalapjaira, a zellert, fehér répát, káposztát és póréhagymát juliannere (keskeny, gyufaszál), a sárgarépát ferdére vágjuk.
  4. 4 lépés
    Forró serpenyőben megpirítjuk a gombát és a gyökérzöldségeket, amihez hozzá sót, borsot és szója szószt adunk. A sárgarépa pirításához pedig barna cukrot karamelizálunk és alma ecettel pároljuk picit.
  5. 5 lépés
    A sütőben megsült kacsát lábosba szedjük és felengedjük hideg vízzel.
  6. 6 lépés
    Felrakjuk főni, majd forrás után, ha szükséges lehabozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, szójaszószt, alma ecetet, nádcukrot és az őrölt gyömbért.
  7. 7 lépés
    A levest gyöngyözve forrva 1órán át fűzzük.
  8. 8 lépés
    A szegfűszeget és csillagánizst tea filterbe helyezzük. A filtert egy negyed citrommal és egy egész rúd fahéjjal a levesbe tesszük és további 30 percet főzzük, majd ki is vesszük belőle.
  9. 9 lépés
    A fazékból kivesszük a combokat és szárnyakat, majd a lecsipkedett főtt húst visszatesszük a levesbe.
  10. 10 lépés
    A kacsamellet serpenyőben a bőrös oldalán kezdve körbepirítjuk, majd serpenyőstől a sütőbe tesszük 100C fokon 15 percre.
  11. 11 lépés
    A levestésztát 8 perc alatt kifőzzük, leszűrjük és a levesbe rakjuk.
  12. 12 lépés
    Tálalásnál a sűrű leves tetejére szeleteljük a sült kacsamellet, frissítjük a retek csírával, petrezselyemmel, megszórjuk vékonyra vágott újhagymával. 
  13. 13 lépés
    Ízlés szerint chilivel és lime gerezddel fejezzük be a tálalást.