Céklaleves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 darab
Cékla
1 darab
Alma
1 fej
Vöröshagyma
1.5 dl
Kékforrás ásványvíz
1 darab
PENNY leveskocka
1 dl
Sissy főzőtejszín
0.5 mokkáskanál
Őrölt kömény
0.5 mokkáskanál
Őrölt szerecsendió
ízlés szerint
Só, bors
1 evőkanál
PENNY étolaj

Előkészítés

1
A céklát és az almát pucold meg, mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A cékla pucolásához érdemes gumikesztyűt használni, ha nem akarod, hogy megfogja a kezedet. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd mehet hozzá a cékla és az alma
2
Öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel.
3
Főzd 15 percig, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem fogyókúrázol kevés tejszínnel vagy tejföllel még selymesebbé teheted. Petrezselyemzölddel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá tejszínt, krutont, grillezett sajtot, hogy tovább gazdagítsd az élénk színű, ízletes levest.

Hasonló receptek