Frankfurti leves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 evőkanál
PENNY étolaj
1 teáskanál
PENNY pirospaprika
1 evőkanál
PENNY finomliszt
2 dl
Sissy tejföl
20 dkg
Karát frankfurti virsli
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
1 darab
Burgonya
40 dkg
Kelkáposzta (kisebb fej)
1 mokkáskanál
PENNY majoranna
0.5 mokkáskanál
PENNY fűszerkömény
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
A virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
2
Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpirítjuk rajta a virslikarikákat, majd kiszedjük az edényből és félrerakjuk.
3
Ismét kevés olajat öntünk a lábosba, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc elteltével a krumplit és a káposztát is. Lepirítjuk az egészet, a cél, hogy a káposzta összeessen.
4
Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
5
A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből is, elkeverjük, majd a tejfölös habarást a forrásban lévő leveshez öntjük. Összekeverjük, pár percig még forraljuk.
6
Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat az elkészült frankfurti levesbe, és forrón tálaljuk.

Hasonló receptek