Mátrai borzaska

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel
A burgonyát kicserélhetjük más zöldségre, pl.: cukkinire. A hússzeleteket kiolajozott tepsiben is süthetjük, akkor kevesebb lesz az energiatartalma, de akkor sütés közben egyszer meg kell forgatni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

8 szelet
Kedvenc Hentesétől sertéskaraj, csont nélkül
40 dkg
burgonya
2 db
tojás
10 dkg
Penny finomliszt
10 ml
Líra napraforgó étolaj
2 dl
Sissy 20%-os tejföl
12 dkg
Sissy trappista sajt
1 csipetnyi
Mr. Spice őrölt bors
1 csipetnyi

Előkészítés

1
A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük.Összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy kevés sóval. A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük nagyjából 2-3 perc alatt. A felesleges olajat lecsepegtetjük, és még melegen, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, ízlés szerinti körettel kínáljuk a hússzeleteket.