A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, 5-10 percig állni hagyjuk, majd kézzel jó alaposan kinyomkodjuk, és a keletkezett levet leöntjük. A reszelt, kinyomkodott burgonyához hozzáadjuk a két feltört tojást és a lisztet, alaposan összekeverjük, sűrű, enyhén folyós masszát kell kapnunk.
2
Egy magas falú edényben vagy serpenyőbe olajat hevítünk kb. 170-180 Celsius-fokra. Míg az olaj hevül, a karajszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk, végül a burgonyás masszába mártjuk és rögtön a forró olajba helyezzük. Nagyjából 5-7 perc alatt pirosra sütjük, az elkészült húsokat papírtörlőre tesszük és hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat.
3
Egy keverőtálkába tejfölt kanalazunk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
4
A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejére sajtot szórunk, és a sütőbe helyezzük 5-8 percre, amíg a sajt megpirul. Az elkészült borzaskát melegen tálaljuk, rizibizivel, vagy salátával fogyasztjuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
60 dkg
burgonya
ízlés szerint
só, bors
2 db
PENNY tojás
4 ek
PENNY búzafinomliszt
2 dl
PENNY napraforgó-étolaj
80 dkg
Kedvenc Hentese sertéskaraj
330 g
Sissy tejföl
2 gerezd
fokhagyma
15 dkg
Milkeria reszelt trappista sajt
Előkészítés
1
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, 5-10 percig állni hagyjuk, majd kézzel jó alaposan kinyomkodjuk, és a keletkezett levet leöntjük. A reszelt, kinyomkodott burgonyához hozzáadjuk a két feltört tojást és a lisztet, alaposan összekeverjük, sűrű, enyhén folyós masszát kell kapnunk.
2
Egy magas falú edényben vagy serpenyőbe olajat hevítünk kb. 170-180 Celsius-fokra. Míg az olaj hevül, a karajszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk, végül a burgonyás masszába mártjuk és rögtön a forró olajba helyezzük. Nagyjából 5-7 perc alatt pirosra sütjük, az elkészült húsokat papírtörlőre tesszük és hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat.
3
Egy keverőtálkába tejfölt kanalazunk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
4
A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejére sajtot szórunk, és a sütőbe helyezzük 5-8 percre, amíg a sajt megpirul. Az elkészült borzaskát melegen tálaljuk, rizibizivel, vagy salátával fogyasztjuk.