A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
2
2 lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe (40×40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
3
3 lépés
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 15 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
220 g
Sissy teavaj
300 g
PENNY búzafinomliszt
270 g
PENNY kristálycukor
ízlés szerint
só
4 db
PENNY tojás
2 db
citrom reszelt héja
1.25 dl
frissen facsart citromlé
150 g
PENNY kandírozott áfonya
néhány szórás
porcukor
Előkészítés
1
1 lépés
A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
2
2 lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe (40×40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
3
3 lépés
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 15 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.