Lángos a világ körül: Görög lángos


Előkészítés
80 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 250 gramm
    Sissy kefír
  • 250 gramm
    Áttört, főtt burgonya
  • 15 gramm
    Élesztő
  • 15 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 10 gramm

Feltét
  • 1 doboz
    Milkéria görög joghurt
  • 2 darab
    Kígyóuborka
  • 1 csomag
    Milkéria feta sajt
  • ízlés szerint
    PENNY zöld olajbogyó
  • ízlés szerint
    PENNY fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál
    San Fabio extra szűz olivaolaj
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 darab
    myBio citrom
  • 1 csokor
    Friss kapor
  • ízlés szerint
    PENNY őrölt feketebors
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Lángos

    A lángos tészta minden összetevőjét a konyhai robotgép kancsójába mérjük, majd dagasztó karral alacsony fokozaton 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
  2. 2 lépés
    Tetszőleges méretű gombócokat virgolunk, amit 1 órán át kelesztünk. Ezután hűtőben tárolhatjuk még lefóliázva.
  3. 3 lépés
    Olajos kézzel a tésztát kihúzzuk és 180 C fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük.
  4. 4 lépés
    A feltétek közül a görög ihletésű változathoz tzatziki-salátát készítünk. Legyaluljuk a kígyó uborkát, sózzuk majd 10 perc pihentetés után kinyomkodjuk a levét. A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és olajjal, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát. 
  5. 5 lépés
    Az olívabogyót felkarikázzuk és a feta sajtot felkockázzuk. Megszórjuk a lángos tetejét.