Lángos a világ körül: Balatoni lángos


Előkészítés
80 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 250 gramm
    Sissy kefír
  • 250 gramm
    Áttört, főtt burgonya
  • 15 gramm
    Élesztő
  • 15 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 10 gramm

Balatoni feltét
  • 200 gramm
    Sissy tejföl
  • 200 gramm
    Milkéria reszelt trappista sajt
  • 1 dl
    San Fabio olivaolaj
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Lángos

    A lángos tészta minden összetevőjét a konyhai robotgép kancsójába mérjük, majd dagasztó karral alacsony fokozaton 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
  2. 2 lépés
    Tetszőleges méretű gombócokat virgolunk, amit 1 órán át kelesztünk. Ezután hűtőben tárolhatjuk még lefóliázva.
  3. 3 lépés
    Olajos kézzel a tésztát kihúzzuk és 180 C fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük.
  4. 4 lépés

    Feltét

    A balatoni lángoshoz fokhagymás olajat készítünk. Ehhez aprítógépbe tesszük a megpucolt fokhagymát, olíva olajat egy csipet sóval és borssal, majd összezúzzuk.
  5. 5 lépés
    A lángosokat megkenjük a fokhagymás olajjal, tejföllel és sajtot szórunk a tetejére.