Lángos a világ körül: Adriai lángos


Előkészítés
80 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 250 gramm
    Sissy kefír
  • 250 gramm
    Áttört, főtt burgonya
  • 15 gramm
    Élesztő
  • 15 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 10 gramm

Feltét
  • 1 csomag
    Gran Mare tenger gyümölcsei
  • 1 csomag
    Sissy natúr sajtkrém
  • 1 csomag
    San Fabio grana padano (forgácsolt)
  • 1 darab
    MyBio citrom
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem
  • 1 csipet
    Aktív szénpor (opcionális)
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Lángos

    A lángos tészta minden összetevőjét a konyhai robotgép kancsójába mérjük, majd dagasztó karral alacsony fokozaton 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
  2. 2 lépés
    Tetszőleges méretű gombócokat virgolunk, amit 1 órán át kelesztünk. Ezután hűtőben tárolhatjuk még lefóliázva.
  3. 3 lépés
    Olajos kézzel a tésztát kihúzzuk és 180 C fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük.
  4. 4 lépés
    A horvát változathoz forró serpenyőben kevés olajon rövid idő alatt megpirítjuk a tenger gyümölcseit. A sajtkrémet pedig egy csipet sóval és opcionálisan aktív szénnel kikeverjük (így feketére színezzük).