Krumplis nudli fahéjas porcukorral


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

500 gramm
Burgonya
160 gramm
PENNY finomliszt
1 csipet
Só, cukor
1 evőkanál
PENNY búzadara
30 gramm
Sissy teavaj
1 darab
Tojás
20 dkg
Zsemlemorzsa
2 evőkanál
PENNY étolaj

Szórás
100 gramm
Porcukor
1 evőkanál
Őrölt fahéj

Előkészítés

1
A krumplis nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
2
A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, de mivel minden burgonya más és más, lehet, hogy szükség lesz némi extra lisztre a megfelelő állag eléréséhez.
3
Az összeállt tésztát 4-felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva nudli formára alakítjuk.
4
Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
5
A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk és belehempergetjük a nudlikat.
6
Ezután megszórjuk a fahéjjal elkevert porcukorral.

Hasonló receptek