Bombilini - töltött fánk


Elkészítés teljes ideje
130 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Bonbolini fánk tészta
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 250 gramm
    Sissy tej (szobahőmérsékletű)
  • 50 gramm
    Sissy teavaj (olvasztott)
  • 50 gramm
    Friss élesztő
  • 40 gramm
    PENNY nádcukor
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet

Tálalás
  • 100 gramm
    PENNY nádcukor
  • 10 gramm
    PENNY őrölt fahéj
  • 200 gramm
    Choco'la csokoládés mogyorókrém
  • 200 gramm
    Gyümölcsöskert áfonya extradzsem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A fánktészta összes hozzávalóit a robotgép kancsójába mérjük és 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztából 20db golyót formázunk (körülbelül 50g-os).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Enyhén lisztes asztalon konyharuhával lefedve további 30 percet kelesztjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A nádcukrot egy tálban kikeverjük a fahéjjal, ez lesz a fánk forgatója.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A dzsemet és a mogyorókrémet simára keverjük és habzsákba töltjük.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Lábosban olajat melegítünk 170C fokra, ebben sütjük a fánkot. Fedő alatt körülbelül egy percig, majd átfordítva a másik felét, fedő nélkül fél percig.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    A megsült fánkokat szűrőkanálon lecsepegtetve fahéjas cukorba forgatjuk.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    A habzsák nyomócsövét a fánkok közepébe nyomjuk és addig töltjük, amíg a töltelék ki nem látszik.

Hasonló receptek