Konfitált kacsacomb lilakáposztás rétessel


Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
350 perc
Nehézség

Kategória
  • Ünnepi fogások
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Kacsacomb
  • 8 darab
    Friss kacsacomb
  • 1 kg
    Karát kacsazsír
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 4 szem
    Piros burgonya
  • 2 szál
    Friss rozmaring
  • 6 szál
    Friss kakukkfű
  • 1 darab
    PENNY egész fahéj
  • ízlés szerint
    PENNY szerecsendió
  • ízlés szerint
    Só, bors

Almás mézes balzsamecetes mártás
  • 1 liter
    Purissima almalé (100%-os)
  • 200 gramm
    PENNY akácméz
  • 100 gramm
    San Fabio balzsamecet
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 szál
    Friss rozmaring
  • 2 szál
    Friss kakukkfű
  • 4 szem
    PENNY egész feketebors

Lilakáposztás rétes
  • 1 fej
    Lilakáposzta
  • 1 darab
    Narancs
  • 1 dl
    San Fabio balzsamecet
  • 2 dl
    Purissima almalé (100%)
  • 2 dl
    Zöldség alaplé
  • 1 csomag
    PENNY aszalt tőzegáfonya
  • 5 evőkanál
    PENNY nádcukor
  • 2 csipet
    PENNY őrölt fahéj
  • ízlés szerint
    PENNY őrölt feketebors
  • 1 csomag
    PENNY TO GO rétestészta
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 1 darab
    Tojás
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Kacsacombok elkészítése

    A combokat megtisztítjuk, ha vannak toll tokok, egy késsel lekaparjuk vagy szálkázó csipesszel kihúzzuk. 
  2. 2 lépés
    A kacsacombokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és szerecsendióval, majd egy órát pihentetjük.
  3. 3 lépés
     A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Forró serpenyőben kevés kacsazsíron körbe pirítjuk a combokat.
  4. 4 lépés
     Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymákat is.
  5. 5 lépés
    Egy tepsi aljába tesszük a hagymákat és a fűszereket, majd rá a kacsacombokat.
  6. 6 lépés
    A zsírt megolvasztjuk és annyit öntünk a kacsacombokra, hogy ellepje.
  7. 7 lépés

    110 C fokos sütőben lefedve konfitáljuk 4 órát (alacsony hőmérsékleten olajban főzzük).

    TIPP:

    Zsírban kihűtve a hús másfél hétig is eltartható.


  8. 8 lépés

    Ebből kivéve tálalás előtt grill fokozaton pár perc alatt ropogósra sütjük a bőrét. 

    TIPP: A leszűrt zsír használható sütéshez, hagymás kacsazsíros kenyérhez savanyúságokkal.


  9. 9 lépés

    Almás mézes balzsamecetes mártás

    Az összetevőket egy forralóban mártás állagúra redukáljuk, majd átszűrjük.
  10. 10 lépés

    Lilakáposztás rétes

    A lilakáposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  11. 11 lépés

    Felforrósított lábasban karamelizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a káposztát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, narancslevet, almalevet, alaplevet és az aszalt tőzegáfonyát. (Mehet hozzá akár lekvár is, vagy ropogós). Sózzuk és fűszerezzük borssal, fahéjjal és a narancshéjjal.


  12. 12 lépés

    A káposztát fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk körülbelül 30 percig, majd fedő nélkül elforraljuk a levét és hagyjuk kihűlni.


  13. 13 lépés
    Az első réteslapokat konyharuhára helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal, majd így teszünk a második és harmadik lap rétegezésénél is.
  14. 14 lépés
    Egyenletesen eloszlatjuk a káposztát, majd szorosan felcsavarjuk.
  15. 15 lépés
    Lekenjük felvert tojással, és hagyjuk száradni 15 percet.
  16. 16 lépés

    Villával megszurkáljuk.

    180C fokon, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.