Klasszikus cigánypecsenye tepsis burgonyával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 dkg
Kedvenc Hentese sertés tarja
20 dkg
Dárdás kolozsvári szalonna
ízlés szerint
Só, bors, flekken fűszerkeverék
kg
Burgonya
1 teáskanál
Fűszerpaprika
1 gerezd
Fokhagyma
1 csokor
Friss petrezselyem

Előkészítés

1
A tarját szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, és bevágjuk a széleit kicsit, hogy sütésnél ne ugorjon össze a hő hatására. Flekken fűszerkeverékkel megszórjuk.
2
A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a tetejét is megcakkozzuk, kakastaréjt készítünk.
3
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, tepsibe öntjük és 220 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük olyan 15-20 perc alatt. A megsült burgonyát sózzuk és leheletnyit borsozzuk.
4
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk és beletesszük a hús szeleteket. Pár perc alatt készre sütjük. Amikor már piros mindkét oldala és könnyedén átszúrjuk a villával már kész is. A kész húsokat friss apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
5
A serpenyőben a szalonnákat is megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és szárítsuk ki. A szalonna bőrét mártsuk frissen vágott petrezselyembe, a tetejét pedig pirospaprikába.

Hasonló receptek