Kijevi Csirkemell fokhagymás burgonyapürével
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
85 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
3 darab
Kedvenc Hentese csirkemell filé
1 kg
Burgonya
2 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
600 gramm
Sissy vaj
2 dl
Sissy tej
2 mokkáskanál
PENNY őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál
Reszelt citromhéj
1 mokkáskanál
PENNY szárított petrezselyemlevél
30 dkg
Milkéria reszelt trappista sajt
ízlés szerint
Só, bors
sütéshez
PENNY étolaj
25 dkg
PENNY panírmorzsa
25 dkg
PENNY finomliszt
4 darab
PENNY tojás
Előkészítés
1
A kijevi csirkemell elkészítéséhez a csirkemelleket hegyes késsel hosszában felszúrjuk, egy zsebet vágunk bele, majd megsózzuk. Fakanál nyelével óvatosan, hogy ne szakadjon el, kitágítjuk a mélyedést.
2
A vajat egy keverőtálban szobahőmérsékleten kb. 20 percig állni hagyjuk. Habverővel habosra keverjük – ezzel kétszeresére nő a térfogata –, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendiót, a reszelt citromhéjat, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Kiterítjük, és hűtőbe tesszük.
3
A hideg, ízesített vajat egyenlő darabokra szeleteljük, és egyenként betöltjük a csirkemelleken ejtett zsebekbe. A töltött csirkemellek szélét fogpiszkáló segítségével összetűzzük, majd liszt, felvert tojás, pankómorzsa sorrendben bepanírozzuk.