A kifliket felaprítjuk. A pudingport kikeverjük a kávéval, majd 15 percig hagyjuk állni. Hozzáadjuk a vajat, és sűrű krémmé főzzük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A tojásokat szétválasztjuk. Amikor kihűlt a krém, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat 1-1 ek porcukorral együtt. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Kivajazunk 4 db tűzálló formát, majd meghintjük a porcukorral. Beletöltjük a kiflis keveréket, és vízzel töltött tepsibe állítjuk a formákat. 180 fokos sütőben kb. 45 percig gőzöljük. Díszíthetjük vaníliás porcukorral és egész kávészemekkel. Vaníliakrémmel vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
4 db
kifli
3 dl
Casablanca feketekávé
1 csomag
PENNY vaníliás pudingpor
2 dl
Sissy tej
60 dkg
Sissy teavaj
3 db
PENNY tojás
7 tk
porcukor
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A kifliket felaprítjuk. A pudingport kikeverjük a kávéval, majd 15 percig hagyjuk állni. Hozzáadjuk a vajat, és sűrű krémmé főzzük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A tojásokat szétválasztjuk. Amikor kihűlt a krém, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat 1-1 ek porcukorral együtt. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Kivajazunk 4 db tűzálló formát, majd meghintjük a porcukorral. Beletöltjük a kiflis keveréket, és vízzel töltött tepsibe állítjuk a formákat. 180 fokos sütőben kb. 45 percig gőzöljük. Díszíthetjük vaníliás porcukorral és egész kávészemekkel. Vaníliakrémmel vagy tejszínhabbal tálaljuk.