Kapros tejfölös sajtos csirke rizzsel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

250 gramm
PENNY konyhakész rizs
250 gramm
Kedvenc Hentese csirkemell filé
ízlés szerint
Só, bors
1 darab
Sissy mini trappista sajt
100 gramm
PENNY búzafinomliszt
4 darab
PENNY tojás
300 gramm
Sissy tejföl
50 ml
Kékforrás természetes ásványvíz
1 teáskanál
PENNY szárított kaporlevél
2 gerezd
Fokhagyma

Előkészítés

1
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és bebundázzuk: először lisztbe, majd tojásba és a végén zsemlemorzsa helyett, finomra reszelt trappista sajtba forgatjuk és egy kb. 20×10-es tepsibe rakjuk.
2
A tejfölt kikeverjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk a felaprított kaporral és alaposan elkeverjük.
3
Ráöntjük a húsra és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután felvesszük 200 fokra a sütő hőmérsékletét és addig sütjük amíg kicsit aranybarna nem lesz a teteje.
4

A gyorsrizst lobogó vízbe helyezzük, majd a hőfokot lejjebb véve, és lefedve megfőzzük. A tejfölös sajtos csirkét a rizzsel tálaljuk.


Hasonló receptek