Illatos-omlós csirke


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 g
    PENNY rizs
  • 30 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemell
  • ízlés szerint
  • 20 g
    PENNY fehérbors
  • 20 g
    PENNY szárított fokhagyma
  • 6 dl
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 2 ek
    PENNY búzafinomliszt
  • 3 ek
    Mrs. Baker étkezési keményítő
  • 0.5 ek
    PENNY szódabikarbóna
  • 2 db
    PENNY tojássárgája
  • 2 dl
    Kékforrás ásványvíz

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellet megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A húst fűszerezzük sóval fehér borssal, fokhagymaporral, majd vizet és olajat öntünk rá, és kézzel alaposan átforgatjuk, lefedjük és pihentetjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az illatos-omlós bundához a lisztet összekeverjük a keményítővel, szódabikarbónával, egy kevés sóval, fehér borssal és fokhagymaporral, valamint egy-két tojássárgájával, vízzel és olajjal, amíg palacsintaszerű, de annál picit sűrűbb masszát nem kapunk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőben hevíteni kezdjük az olajat. Vigyázzunk, ne legyen túl forró, mert a panír könnyen megég, miközben belül a hús nyers marad. Akkor jó az olaj hőmérséklete, ha belemártjuk egy fakanál vagy evőpálcika végét és körülötte az olaj picit habzani kezd.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellcsíkokról felitatjuk a felesleges nedvességet, majd belemártjuk a masszába és rögtön süthetjük is. A panír fel fog puffadni, így folyamatosan forgatva addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kisült csirkemellcsíkokat papírtörlőre szedve hagyjuk pihenni.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Az illatos-omlós csirkéhez készíthetünk házi édes-savanyú szószt, amihez ketchupot, ecetet, cukrot, szójaszószt és vizet összekeverünk, majd serpenyőbe öntünk és alacsony lángon főzni kezdünk, legvégül egy kevés, vízben feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a szószt. A csirkét rizzsel és a szósszal tálaljuk.