Hortobágyi húsos palacsinta


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 dl
    Sissy tej
  • 15 dkg
    PENNY finomliszt
  • 3 darab
    PENNY tojás
  • 40 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1 darab
    Paprika
  • 1 darab
    Paradicsom
  • 4 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 teáskanál
    PENNY pirospaprika
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 dl
    Sissy tejföl

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A hortobágyi húsos palacsinta elkészítéséhez első lépésként a választott húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
  2. 2 lépés
    A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, nagy lángon kissé megpirítjuk.
  3. 3 lépés
    Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a pirított húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, a saját levében 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
  4. 4 lépés
    A sós palacsinta elkészítéséhez simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat. Lefedjük, és fél óráig pihentetjük. A tésztából 12 palacsintát sütünk. Tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.
  5. 5 lépés
    Kiszedjük a megfőtt húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A hús főzőlevében elkeverünk 3 deci tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  6. 6 lépés
    A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőnél 3. fokozat). A húsos töltelékkel megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk mindet.
  7. 7 lépés
    Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben jól átforrósítjuk (legalább 10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.