Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség
Kategória
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

6 db
nagyobb burgonya
3 ek.
San Fabio olívaolaj
15 dkg
Sissy füstölt trappista sajt
10 dkg
Karát kockázott bacon
Durafood só
2
gerezd fokhagyma
3 dl
Sissy tejföl vagy kefir

Előkészítés

1

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk a burgonyákat, és hosszában félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagolva egy tepsiben 25-30 perig sütjük.
2
A bacont serpenyőben megpirítjuk, és lereszeljük a sajtot. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük és a tejfölbe vagy kefirbe keverjük. A fóliában hagyjuk 5-10 percre a krumplikat, majd kibontjuk, s közepüket kivájjuk. A kiszedett részt összekeverjük kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd ráhalmozzuk a fél burgonyákra.
3
Megszórjuk reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Akkor készül el, mikor kissé megpirul a teteje.
4
Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel.