Hamis lasagne édesburgonyából


Elkészítés teljes ideje
105 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

70 dkg
édesburgonya
50 dkg
barna csiperke
1 fej
vöröshagyma
2 ek
PENNY étolaj
2 tk
PENNY morzsolt bazsalikom
ízlés szerint
só, bors
5 dl
San Fabio paradicsomszósz
2 ek
Sissy laktózmentes vaj
2 ek
Free gluténmentes lisztkeverék
2.5 dl
Sissy laktózmentes tej
8 szelet
Sissy laktózmentes trappista sajt

Előkészítés

1
Az édesburgonyát meghámozzuk és kb. 4 mm vékonyra gyaluljuk, szeleteljük. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
2
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten megfonnyasztjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és kb. 15 percig főzzük.
3
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk. Ezután állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a laktózmentes tejet, és sima szószt készítünk.
4
A tepsi aljára egy réteg édesburgonyát teszünk, ráöntjük a besamel felét, erre pedig a gombás szósz 1/3-adát. Ezután egy újabb réteg burgonyát rakunk, majd a besamel másik felét, és a gombás szósz második harmadát. Végül befedjük burgonyával, a tetejére pedig a maradék gombás szószt öntjük.
5
Fóliával lefedve előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, megszórjuk sajttal és addig sütjük, amíg rendesen ráolvad a sajt a tetejére.

Hasonló receptek