A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A hagyományos dödölle elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A víz egy ujjnyival lejjebb érjen, mint a burgonya, és főzés közben néha forgassuk meg, hogy egyenletesen főjön.
2
Közben a felaprított hagymát sertészsíron megpirítjuk, majd ha kész, levesszük a tűzről.
3
Ha megfőtt a krumpli, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 6-8 percig tűz felett keverjük egy fakanállal, egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
4
A tésztát lisztezett felületre tesszük, kézzel ellapítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
5
A kiszaggatott dödölle mindkét oldalát zsíron megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, és frissen, tejföllel a tetején tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 kg
Burgonya
ízlés szerint
Só
20 dkg
Vöröshagyma
20 dkg
Dárdás sertészsír
10 dkg
Sissy tejföl
40 dkg
PENNY finomliszt
Előkészítés
1
A hagyományos dödölle elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A víz egy ujjnyival lejjebb érjen, mint a burgonya, és főzés közben néha forgassuk meg, hogy egyenletesen főjön.
2
Közben a felaprított hagymát sertészsíron megpirítjuk, majd ha kész, levesszük a tűzről.
3
Ha megfőtt a krumpli, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 6-8 percig tűz felett keverjük egy fakanállal, egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
4
A tésztát lisztezett felületre tesszük, kézzel ellapítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
5
A kiszaggatott dödölle mindkét oldalát zsíron megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, és frissen, tejföllel a tetején tálaljuk.