Finomfőzelék tükörtojással


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    sárgarépa
  • 1 db
    karalábé
  • 1 db
    vöröshagyma
  • 3 gerezd
    fokhagyma
  • 35 g
    Sissy teavaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 db
    PENNY babérlevél
  • 7.5 dl
    víz
  • 200 g
    Zöldségeskert gyorsfagyasztott zöldborsó
  • 1 dl
    Sissy tej
  • 1.5 dl
    Sissy habtejszín
  • 2 ek
    Mrs. Baker étkezési keményítő
  • 4 db
    PENNY tojás

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon. Fűszerezzük borssal.
  2. 2 lépés
    Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk a babérlevéllel együtt. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, majd, ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a zöldborsót.
  3. 3 lépés
    A zöldségeket kb. 30 perc alatt készre főzzük. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni 10 percet-negyed órát.
  4. 4 lépés
    A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
  5. 5 lépés
    Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.