Fehérbabfőzelék fűszeres oldalassal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
200 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Fehérbabfőzelék
500 gramm
PENNY fehér bab
1 liter
Zöldség alaplé
1 dl
Száraz fehérbor
200 gramm
Sissy habtejszín (30%-os)
1 szál
Póréhagyma
4 gerezd
Fokhagyma
1 evőkanál
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
1 teáskanál
PENNY szárított gyömbér
1 teáskanál
PENNY szárított bazsalikom
1 teáskanál
PENNY szárított oregánó
1 teáskanál
PENNY bors

Fűszeres oldalas
8 szelet
Dárdás füstölt zsírszalonna
1 kg
Friss, csontos sertésoldalas
1 evőkanál
Zöldségeskert sűrített paradicsom
2 teáskanál
CasaBlanca instant kávé
0.5 darab
Citrom héja és leve
1 dl
Adelskronen barna sör
1 teáskanál
PENNY fokhagymapor
1 teáskanál
PENNY fűszerpaprika
2 evőkanál
San Fabio olívaolaj
1 dl
Zöldség alaplé
2 evőkanál
PENNY méz
2 teáskanál
PENNY nádcukor
1 teáskanál
PENNY chilipehely
1 teáskanál
PENNY szárított bazsalikom
1 teáskanál
PENNY szárított oregánó
1 teáskanál
PENNY szárított gyömbér
1 teáskanál
Czifra mustár
1 teáskanál
PENNY köménymag
1 teáskanál
PENNY bors
1 teáskanál
Szárított kakukkfű
ízlés szerint

Tálalás
50 gramm
PENNY TO GO friss petrezselyem
1 csomag
San Fabio aszalt paradicsom
1 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
1 üveg
San Fabio pesto
1 darab
MyBIO citrom
1 fej
Lilahagyma
ízlés szerint

Előkészítés

1

Főzelék

A fehér babot előző este beáztatjuk.
2
A póréhagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
3
Forró lábosban olíva olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, hozzá adjuk a fehér babot és felöntjük a fehérborral.
4
Mikor elpárolgott a bor, beleöntjük a tejszínt és az alaplevet.
5
Fűszerezzük a bazsalikommal, oregánóval, gyömbérrel, borssal és sózzuk, majd 20 percig főzzük.
6
Mikor megpuhult, a negyedét kancsóba merjük és botturmixxal vagy turmixgéppel egyneműsítjük, majd a főzelékhez visszamerjük.
7

Fűszeres oldalas

A fűszerpác száraz összetevőit kimérjük és aprítógépben összedaráljuk.
8
Keverőtálban kikeverjük a fűszeres őrleményt a többi összetevővel. (mézzel, olívaolajjal, citrom levével és a mustárral)
9
Az oldalast alaposan bedörzsöljük a kapott fűszeres páccal.
10
A tepsi aljába öntjük a barna sört és az alaplevet..
11
Lefóliázzuk és 140 C fokon fokon sütjük kb. 3 órán át. A 3 óra elteltével a fóliát levéve pirítjuk még 15 percig.
12

Tálalás

Az aszalt paradicsomot és a lilahagymát finomra vágjuk és megszórjuk vele a főzeléket.
13
1 kanál pesztót kikeverünk 1 kanál olíva olajjal és a főzelékre csorgatjuk, végezetül citromhéját reszelünk rá.