Érlelt sajtos puliszka kukoricás feltéttel


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Főtt pirított kukorica
  • 4 darab
    Csöves kukorica
  • 1 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 0.5 evőkanál

Érlelt sajtos puliszka
  • 250 gramm
    Kukoricadara
  • 1 liter
    Kukorica főzőlé
  • 250 ml
    Sissy habtejszín
  • 50 ml
    Száraz fehérbor
  • 50 gramm
    Sissy teavaj
  • 50 gramm
    San Fabio Grana padano
  • 2 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 3 szál
    Kakukkfű
  • 1 friss szál
    Rozmaring
  • ízlés szerint
    Só, bors

Kukoricás puliszka feltét
  • 1 darab
    Salty vajas popcorn
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 1 marék
    Friss metélő petrezselyem
  • 1 csipet
    PENNY curry

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Főtt pirított kukorica

    A kukoricát megtisztítjuk, leveleit a lábas aljába tesszük.
  2. 2 lépés
    A kukoricát a lábosba tesszük, felengedjük vízzel, amibe sót és cukrot teszünk.
  3. 3 lépés
    Forrástól számítva 10-15 percet főzzük és a levében hagyjuk kihűlni.
  4. 4 lépés
    A kulkoricaszemeket levágjuk a csőről. A főzőlébe visszatesszük a csöveket, a felére redukáljuk, majd átszűrjük. Ezt a puliszka főzéshez használjuk majd.
  5. 5 lépés

    Érlelt sajtos puliszka

    A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
  6. 6 lépés
    Felforrósított lábasban olívaolajon megpirítjuk a hagymákat, felöntjük a fehérborral, amit elforralunk.
  7. 7 lépés
    Hozzáadjuk a vajat, majd a kukoricadarát és a friss fűszereket. Enyhén sózzuk (sós a kukorica főzőlé is) és borsozzuk.
  8. 8 lépés
    Felöntjük a tejszínnel és a kukorica főzőlével.
  9. 9 lépés
    Belekeverjük a reszelt sajtot és folyamatosan kevergetve 20 percig fűzzük, míg krémes, lágy állagú és puha lesz a polenta.
  10. 10 lépés
    A friss fűszerek száradt részét kivesszük belőle.
  11. 11 lépés

    Kukoricás feltét

    A kukoricaszemeket vajon megpirítjuk.
  12. 12 lépés
    A popcornt kipattogtatjuk, kevés curryvel és vajjal átforgatva ízesítjük.
  13. 13 lépés
    A puliszkára tesszük a pirított kukoricát, kevés vajjal meglocsoljuk, megszórjuk pár szem popcornnal és finomra vágott petrezselyemmel.