Egyben sült fasírt karfiollal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

3 darab
PENNY tojás
60 dkg
Kedvenc Hentese darált sertéshús
ízlés szerint
Só, bors
30 dkg
Karfiol
1 darab
Zsemle
1.1 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
ízlés szerint
PENNY fűszerpaprika
2 evőkanál
PENNY étolaj
10 dkg
PENNY zsemlemorzsa
100 ml
Sissy tejföl
10 dkg
Milkéria reszelt sajt

Előkészítés

1
Kerek tűzálló tálat kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és a darált húst összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével és 1 tojással, ízlés szerint fűszerezzük, majd az előkészített tálba tesszük. Egy kis mélyedést csinálunk a közepébe, és előmelegített sütőben félig megsütjük.
2
Közben a karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, jó apróra feldaraboljuk, és a félig megsült hús közepén levő mélyedésbe tesszük.
3
2 egész tojást, olajat, tejfölt és reszelt sajtot jól összekeverünk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, és ráöntjük a karfiol tetejére, ezután visszatesszük a sütőbe, és aranysárgára sütjük.

Hasonló receptek