Egészben sült karaj gyökérzöldségekkel és aszalványokkal
Előkészítés
30 percElkészítés teljes ideje
200 percNehézség
Kategória
- PENNY Séf
- Ünnepi fogások
- Főételek
Hozzávalók
Adag
Egészben sült karaj
- 1 darabKedvenc hentese egész karaj
- 1 csipetPENNY morzsolt rozmaring
- 1 csipetPENNY morzsolt kakukkfű
- 1 csomagKarát kockázott bacon
- 1 evőkanálDárdás setészsír
- 1 evőkanálCzifra mustár
- 1 evőkanálPENNY akácméz
- 1 evőkanálSan Fabio balzsamecet
Mézes gyökér zöldségek, pirított magok és aszalványok
- 1 darab (kisebb)Sütőtök
- 1 darabÉdesburgonya
- 3 darabSárgarépa
- 3 darabCékla
- 1 darab (kisebb)Zeller
- 2 fejVöröshagyma
- 2 gerezdFokhagyma
- 50 grammPENNY natúr kesudió
- 50 grammPENNY natúr dióbél
- 50 grammSalty napraforgómag
- 50 grammPENNY kandírozott áfonya
- 50 grammPENNY aszalt szilva
- 1 darabNarancs
- 1 csipetPENNY őrölt fahéj
- 1 csipetPENNY őrölt szerecsendió
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Egészben sült karaj
- 1 darabKedvenc hentese egész karaj
- 1 csipetPENNY morzsolt rozmaring
- 1 csipetPENNY morzsolt kakukkfű
- 1 csomagKarát kockázott bacon
- 1 evőkanálDárdás setészsír
- 1 evőkanálCzifra mustár
- 1 evőkanálPENNY akácméz
- 1 evőkanálSan Fabio balzsamecet
Mézes gyökér zöldségek, pirított magok és aszalványok
- 1 darab (kisebb)Sütőtök
- 1 darabÉdesburgonya
- 3 darabSárgarépa
- 3 darabCékla
- 1 darab (kisebb)Zeller
- 2 fejVöröshagyma
- 2 gerezdFokhagyma
- 50 grammPENNY natúr kesudió
- 50 grammPENNY natúr dióbél
- 50 grammSalty napraforgómag
- 50 grammPENNY kandírozott áfonya
- 50 grammPENNY aszalt szilva
- 1 darabNarancs
- 1 csipetPENNY őrölt fahéj
- 1 csipetPENNY őrölt szerecsendió
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA húst lehártyázzuk, majd 2 liter 10%-os sóoldatban pihentetjük.
- accessibility.recipes.cookingstepA kockázott baconszalonnát egy evőkanál zsíron ropogósra sütjük, leszűrjük, majd ugyanabban a serpenyőben a zsírján körbepirítjuk a karajt (oldalanként 1 percig). Ezt követően tepsire helyezzük.
- accessibility.recipes.cookingstepA mázhoz kikeverjük a mustárt, a mézet és a balzsamecetet a sóval, borssal és fűszerekkel.
- accessibility.recipes.cookingstepA mázzal vastagon lekenjük a húst, majd sütőben 140C fokon 1 órát sütjük (75C fokos maghőmérsékletig). Sütés közben 20 percenként megkenjük a mázzal.
- accessibility.recipes.cookingstepMinden zöldséget meghámozunk és azonos méretű darabokra vágunk.
- accessibility.recipes.cookingstepKeverőtálban összeforgatjuk az olívaolajjal, fűszerekkel és a narancs kifacsart levével.
- accessibility.recipes.cookingstepSütőpapírral bélelt tepsiben 200C fokon 40 percet sütjük, a sütés felénél átkeverve, hogy mindenhol szépen meg tudjon pirulni.
- accessibility.recipes.cookingstepA magvakat és aszalványokat keverőtálban összeforgatjuk és a zöldség tetejére szórjuk, majd további 10 percig sütjük.
- accessibility.recipes.cookingstep
Az elkészült ételt tálaljuk:
A húst felszeleteljük és meglocsoljuk a sütés közben keletkezett szafttal.