Disznótoros hagymás krumplin sütve
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
29 dkg
Kedvenc Hentese véres hurka
30 dkg
Kedvenc Hentese májas hurka
30 dkg
Kedvenc Hentese sütnivaló kolbász
9 db
Burgonya
1 fej
Vöröshagyma
0.5 liter
Kékforrás víz
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Zöldségeskert savanyúság
Előkészítés
1
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
2
A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét.
3
Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát.
4
Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni.
Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.
5
Még forrón savanyúsággal tálaljuk.