Disznótoros hagymás krumplin sütve
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
29 dkg
Kedvenc Hentese véres hurka
30 dkg
Kedvenc Hentese májas hurka
30 dkg
Kedvenc Hentese sütnivaló kolbász
9 db
Burgonya
1 fej
Vöröshagyma
0.5 liter
Kékforrás víz
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Zöldségeskert savanyúság
Előkészítés
1
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
2
A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét.
3
Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát.
4
Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni.
Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.
5
Még forrón savanyúsággal tálaljuk.